cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 
oanekingma
Visitor
Visitor
4,914 Views
Registered: ‎11-05-2014

Building petalinux 2016.3 with Xilinx-ZC702-2016.3 SDK fails

I've installed petalinux 2016.3 on a 64 bit VM with 'CentOS Linux release 7.2.1511 (Core)'. All PetaLinux Tools Installation Requirements have been installed (with 'bc' missing from Table 1-1) as stated in UG1144. I then installed the BSP 'Xilinx-ZC702-2016.3' according to chapter 1 of UG1156.

 

However, when I try to rebuild the reference design system by calling 'petalinux-build' from the root of the SDK, the build fails when 'hsi' is being called. From the build.log file:

 

[INFO ] install sys_init
[ALL ] make INSTANCE=linux/rootfs/sys_init SUBSYSTEM=linux -C /home/oki/projects/test/Xilinx-ZC702-2016.3/build/linux/rootfs/sys_init install
[ALL ] make[2]: Entering directory `/home/oki/projects/test/Xilinx-ZC702-2016.3/build/linux/rootfs/sys_init'
[INFO ]
[ALL ] /home/oki/petalinux/etc/logging/log_progress: line 115: [: -le: unary operator expected
[ALL ] hsi -mode batch -source hsm/plnx-rootfs.tcl -notrace -nojournal -nolog -tclargs "get_uart_tty" "/home/oki/projects/test/Xilinx-ZC702-2016.3/subsystems/linux/config" "/home/oki/projects/test/Xilinx-ZC702-2016.3/build/linux/data/ipinfo.yaml" "/home/oki/projects/test/Xilinx-ZC702-2016.3/subsystems/linux/hw-description/system.hdf" "hw_info_file"
[ALL ]
[ALL ] ****** hsi v2016.3 (64-bit)
[ALL ] **** SW Build 1682563 on Mon Oct 10 19:07:26 MDT 2016
[ALL ] ** Copyright 1986-2016 Xilinx, Inc. All Rights Reserved.
[ALL ]
[ERROR] ERROR: [Common 17-217] Failed to load feature 'base'.
[ALL ] INFO: [Common 17-206] Exiting hsi at Thu Dec 8 08:40:53 2016...
[ERROR] make[2]: *** [hw_info_file] Error 1
[ALL ] make[2]: Leaving directory `/home/oki/projects/test/Xilinx-ZC702-2016.3/build/linux/rootfs/sys_init'
[ERROR] make[1]: *** [sys_init_install] Error 2
[ALL ] make[1]: Leaving directory `/home/oki/projects/test/Xilinx-ZC702-2016.3/build/linux/rootfs'
[ALL ] make: *** [sub_install_component_/none/rootfs/single/petalinux-rootfs] Error 2
[ALL ] make: Leaving directory `/home/oki/projects/test/Xilinx-ZC702-2016.3/build/linux'
[INFO ] config linux/kernel

 

Any idea on what might be going wrong?

0 Kudos
5 Replies
oanekingma
Visitor
Visitor
4,866 Views
Registered: ‎11-05-2014

[root@localhost bin]# ./hsi

****** hsi v2016.3 (64-bit)
  **** SW Build 1682563 on Mon Oct 10 19:07:26 MDT 2016
    ** Copyright 1986-2016 Xilinx, Inc. All Rights Reserved.

ERROR: [Common 17-217] Failed to load feature 'base'.
INFO: [Common 17-206] Exiting hsi at Fri Dec  9 13:39:12 2016...
[root@localhost bin]# more hsi.log
#-----------------------------------------------------------
# hsi v2016.3 (64-bit)
# SW Build 1682563 on Mon Oct 10 19:07:26 MDT 2016
#
# Start of session at: Fri Dec  9 13:39:12 2016
# Process ID: 9156
# Current directory: /home/oki/petalinux/tools/hsm/bin
# Command line: hsi -mode tcl
# Log file: /home/oki/petalinux/tools/hsm/bin/hsi.log
# Journal file: /home/oki/petalinux/tools/hsm/bin/hsi.jou
#-----------------------------------------------------------
ERROR: [Common 17-217] Failed to load feature 'base'.
INFO: [Common 17-206] Exiting hsi at Fri Dec  9 13:39:12 2016...
[root@localhost bin]#

 

Apparently the problem lies somewhere in 'hsi' itself, but I can't figure out what or how...

0 Kudos
jeffdaq
Explorer
Explorer
4,837 Views
Registered: ‎11-22-2015

Are you sourcing any of the Xilinx setting files first?  You should be able to run hsi without doing any Xilinx setup.  

 

jeff

 

0 Kudos
pvenugo
Moderator
Moderator
4,813 Views
Registered: ‎07-31-2012

Hi,

 

I hope the prior command to petalinux-build i.e. $ petalinux-create -t project -s <bsp project location> executed appropriately

Also, could you make sure you are setting vivdao env?

 

Regards

Praveen


-------------------------------------------------------------------------
Don’t forget to reply, kudo, and accept as solution.
-------------------------------------------------------------------------
0 Kudos
achutha
Xilinx Employee
Xilinx Employee
4,809 Views
Registered: ‎07-01-2010

@oanekingma

 

Did you change the Petalinux/Vivado tool install directory after installing ?

 

Regards,

Achutha

---------------------------------------------------------------------------------------------
Kindly note- Please mark the Answer as "Accept as solution" if information provided is helpful.

Give Kudos to a post which you think is helpful and reply oriented.
----------------------------------------------------------------------------------------
0 Kudos
oanekingma
Visitor
Visitor
4,778 Views
Registered: ‎11-05-2014

I've created a new Ubuntu 16.04 VM since CentOS did not seem to work and now I've managed to build Petalinux 2016.3. So at least I know I'm calling the correct scripts/commands etc... :) I would still like to have it work under CentOS 7.2 though, so if you have any comments, please let me know.

 

@jeffdaq: I'm sourcing the 'settings.sh' file, without a warning. Output below when calling 'hsi':

 

[root@localhost ~]# cd /home/oki/petalinux/
[root@localhost petalinux]# source /home/oki/petalinux/settings.sh
PetaLinux environment set to '/home/oki/petalinux'
INFO: Checking free disk space
INFO: Checking installed tools
INFO: Checking installed development libraries
INFO: Checking network and other services
[root@localhost petalinux]# cd tools/hsm/bin/
[root@localhost bin]# ./hsi

****** hsi v2016.3 (64-bit)
  **** SW Build 1682563 on Mon Oct 10 19:07:26 MDT 2016
    ** Copyright 1986-2016 Xilinx, Inc. All Rights Reserved.

ERROR: [Common 17-217] Failed to load feature 'base'.
INFO: [Common 17-206] Exiting hsi at Mon Dec 12 09:43:27 2016...
[root@localhost bin]#

 

@pvenugo:

Yes, the project-create command completed successfully. I'm not sure what you mean by 'could you make sure you are setting vivdao env?'. I've only installed Petalinux on this VM, not the SDK or Vivado.

 

@achutha:

No, I have not moved anything or changed anything in the project structure.

 

Best regards,

Oane

0 Kudos