cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 
Highlighted
Contributor
Contributor
590 Views
Registered: ‎10-29-2018

Can we just use jumper to wire two ZC7020 boards in J52 (CAN_H and CAN_L) CAN-Bus?

Jump to solution

Hallo People,

I try to build petalinux project using CANPS, and i follow the instruction from : https://xilinx-wiki.atlassian.net/wiki/spaces/A/pages/18842496/Linux+CAN+driver
until i succes try the loopback mode as mentioned in link.

In my case i have two Boards ZC7020 which the connector CAN_H, CAN_L and Ground are on J52.
And i want to send example data and recieve data from one boad to the other using jumper and NORMAL mode, is it possible?

its mean i write the command cansend can0 05a1#11.22.33 from one board and the other candump can0.
but after write candump can0 command nothing appears . it should 5A1 [3] 11 22 33.
is my work possible or not?

do i just need the CAN-Analayzer to test candump can0?


What i need to test the interfacing between this two CANbus (J52)
Because i dont "realy" find any tutorial or user guide for CAN-Bus in zc7020. 
There is only 2 page about CAN zc702 but its not enough to explain my problem in this pdf page 42: https://www.xilinx.com/support/documentation/boards_and_kits/zc702_zvik/ug850-zc702-eval-bd.pdf

i really need some help.

Best Regards.
 

1 Solution

Accepted Solutions
Highlighted
Contributor
Contributor
545 Views
Registered: ‎10-29-2018

still no answer about this issue?

View solution in original post

0 Kudos
3 Replies
Highlighted
Contributor
Contributor
546 Views
Registered: ‎10-29-2018

still no answer about this issue?

View solution in original post

0 Kudos
Highlighted
Contributor
Contributor
517 Views
Registered: ‎10-29-2018

Yes we can, back to data sheet and User Guide for ZC702.

Highlighted
Observer
Observer
223 Views
Registered: ‎10-26-2018

Hello @eyeray 

Have you found the solution to the CAN bus issue?

I am working on a custom Zynq 7035 board and when testing PS CAN with EMIO/PL loop back, everything is working. But when using MIO (10/11) I keep getting "bus-off" error whenever I try to send data using cansend. Also I am not receiving anything using candump.

I would really be grateful if you have found a solution and share it here.

Thanks in advance

 

0 Kudos