UPGRADE YOUR BROWSER

We have detected your current browser version is not the latest one. Xilinx.com uses the latest web technologies to bring you the best online experience possible. Please upgrade to a Xilinx.com supported browser:Chrome, Firefox, Internet Explorer 11, Safari. Thank you!

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
4,734 Views
Registered: ‎10-12-2009

TCP/IP doesn't work with software downloaded from CF

Jump to solution

Hello everybody,

 

we are working on ml 506 platform and have problem with Ethernet.

When we configure FPGA from SDK with *.bit and *.elf every thing is ok. Ethernet link is established and I can ping platform. Application is simple TCP server based on LwIP with UART used for debugging. 

 

Then we create SystemACE file according to the user guide http://www.xilinx.com/products/boards/ml505/docs/ml505_bsb_std_ip_addition.pdf and copy it to CF.

 

We used CF card to boot ml506,  everything works fine, UART debug messages seems fine, LED diode which indicated link speed is on (we tried all speed 10/100/1000), but when I ping platform there is no response (diode which indicated that packet is received RX blinks but TX never). Based on debug messages It seems that LwIP doesn't recevie packets at all. If we reload the software from SDK (with hardware configured from CF), application starts working!

 

Also, I've tried Web server demo application provided with the board from CF and faced the same problem.

 

Any ideas what may cause this problem? 

 

0 Kudos
1 Solution

Accepted Solutions
Highlighted
5,929 Views
Registered: ‎10-12-2009

Re: TCP/IP doesn't work with software downloaded from CF

Jump to solution

We solved this problem.

 

Problem was in genace.tcl file. 

We used  genace.tcl file from referent design ml506_std_ip_pcores from http://www.xilinx.com/products/boards/ml506/ml506_11.1_1/bsb.htm probably this is from EDK 11.2.

When we update version to the 11.3 problem was solved. 

 

We hope that this will help someone.

 

0 Kudos
2 Replies
Highlighted
5,930 Views
Registered: ‎10-12-2009

Re: TCP/IP doesn't work with software downloaded from CF

Jump to solution

We solved this problem.

 

Problem was in genace.tcl file. 

We used  genace.tcl file from referent design ml506_std_ip_pcores from http://www.xilinx.com/products/boards/ml506/ml506_11.1_1/bsb.htm probably this is from EDK 11.2.

When we update version to the 11.3 problem was solved. 

 

We hope that this will help someone.

 

0 Kudos
Visitor cweng
Visitor
4,438 Views
Registered: ‎12-15-2009

Re: TCP/IP doesn't work with software downloaded from CF

Jump to solution
Just curious. How many simultaneous TCP connections does it support? And how many ethernet ports does it have??
0 Kudos