cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Highlighted
Observer
Observer
558 Views
Registered: ‎12-03-2018

PCIe core pl_ltssm_state stuck to 00100

Hi,

I have instantiated the PCIe example design on the ZC706 board and debugging via ILA. I was able to see the Xilinx PCI device 7024 on the host upon lspci enumeration. But now (with no change to the design, but just repowering the setup), lspci does not show the xilinx core on the list of PCI devices. Also, the user_lnk_up is static to '0' and pl_ltssm_state is stuck to "00100". Any thoughts on where to debug next?

 

Thanks
Chintan

0 Kudos
3 Replies
Highlighted
Moderator
Moderator
532 Views
Registered: ‎02-16-2010

Re: PCIe core pl_ltssm_state stuck to 00100

@chintan_tag

I find pl_ltssm_state is a 6-bit signal with 7-series Gen2 hard block. Can you let us know the 6-bit value on pl_ltssm_state signal?

------------------------------------------------------------------------------
Don't forget to reply, give kudo and accept as solution
------------------------------------------------------------------------------
0 Kudos
Highlighted
Observer
Observer
523 Views
Registered: ‎12-03-2018

Re: PCIe core pl_ltssm_state stuck to 00100

Hi Venkata,

The PL_LTSSM State value is stuck at "0x80" -> "001000"

0 Kudos
Highlighted
Moderator
Moderator
508 Views
Registered: ‎02-16-2010

Re: PCIe core pl_ltssm_state stuck to 00100

@chintan_tag

I believe you meant 0x08 --> "001000". This is "8: Polling Compliance, Send_Pattern"

When you repower the setup, do you follow the steps below? If not, can you try this sequence?

1. Keep the host machine powered OFF

2. Program the FPGA

3. Power on the host machine

------------------------------------------------------------------------------
Don't forget to reply, give kudo and accept as solution
------------------------------------------------------------------------------
0 Kudos