cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 
Highlighted
Contributor
Contributor
4,053 Views
Registered: ‎03-05-2014

Ethernet issues on ZC702

Hi,

 

I'm experiencing some issues with ethernet in a ZC702 board.

 

The issue rises when I try to debug an application remotely.

When gdb in the host machine tries to read some files in the target through NFS, I get some error messages.

 

 

macb e000b000.ethernet eth0: DMA bus error: HRESP not OK
macb e000b000.ethernet eth0: DMA bus error: HRESP not OK
macb e000b000.ethernet eth0: DMA bus error: HRESP not OK
...

 

Then NFS stalls and any subsequent operation over nfs hangs.

 

I am using linux 4.6 from the 2016.3 xilinx release.

 

0 Kudos
7 Replies
Highlighted
Moderator
Moderator
4,028 Views
Registered: ‎07-23-2015

@afilgueras Just to make sure the Ethernet interface ion the board is fine, did you run the BIST test for Ethernet?

- Giri
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
There's no such thing as a stupid question. Feel free to ask but do a quick search to make sure it ain't already answered.
Keep conversing, give Kudos and Accept Solution when you get one.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
0 Kudos
Highlighted
Xilinx Employee
Xilinx Employee
4,012 Views
Registered: ‎08-01-2012

Check below Answer Records. They may help to find debug clues

 

https://www.xilinx.com/support/answers/51616.html

https://www.xilinx.com/support/answers/68057.html

https://www.xilinx.com/support/answers/54012.html (In case if board problems exists)

 

 

________________________________________________

Please mark this post as an "Accept as solution" in case if it helped to resolve your query. So that it will help to other forum users to directly refer to the answer.

Give kudos to this post in case if you think the information is useful and reply oriented.

0 Kudos
Highlighted
Contributor
Contributor
4,001 Views
Registered: ‎03-05-2014

I've set up an older kernel (3.19) that I used some time ago.

When using this kernel, everything works fine so it does not look to me like a HW failure.

I'm using the same bitstream, device tree and bootloader. I only changed the linux image

 

I also checked the suggested answer records, but I could not see anything useful :(

0 Kudos
Highlighted
Contributor
Contributor
3,965 Views
Registered: ‎03-05-2014

Hi,

 

I've been digging a little more in this problem.

Checking dmesg I found some suspicious messages

 

During boot:

 

init: idmapd main process (1807) terminated with status 1
init: idmapd main process ended, respawning
init: idmapd main process (1836) terminated with status 1
init: idmapd main process ended, respawning
...
init: idmapd main process (2059) terminated with status 1
init: idmapd respawning too fast, stopped

The first time I access a nfs file (zc702 is the nfs server):

NFSD: unable to generate recoverydir name (-2).              
NFSD: disabling legacy clientid tracking. Reboot recovery will not function correctly!

I think this can be somehow related as the error seems to be triggered when gdb accesses some files through NFS.

0 Kudos
Highlighted
Visitor
Visitor
1,038 Views
Registered: ‎02-26-2018

Dear Team,

I am using xillinx linux on with xc7z020clg400-1 part.

Kernel is Linux-4.9.0- xillinx.

when i try to download any file from ftp halts and below error is shown on console.

 

macb e000b000. ethernet eth0: DMA bus error: HRESP not ok.

 

i have already check with solution mentioned on below site 

https://git.kernel.org/pub/scm/linux/kernel/git/torvalds/linux.git/commit/?id=7a3cc2a7b2c723aa552028f4e66841cec183756d

can you please help me out to resolve this issue.

 

 

0 Kudos
Highlighted
Contributor
Contributor
572 Views
Registered: ‎09-01-2017

@afilgueras Did you ever solve this NFS server issue? I'm looking to implement an NFS server on the Zynq and am investigating to see if other people have successfully done it.

Thanks!

0 Kudos
Highlighted
Moderator
Moderator
556 Views
Registered: ‎07-31-2012

Solution is in https://forums.xilinx.com/t5/Embedded-Linux/ZC706-ethernet-issue-with-Petalinux-2016-3/m-p/734574 .


-------------------------------------------------------------------------
Don’t forget to reply, kudo, and accept as solution.
-------------------------------------------------------------------------
0 Kudos