UPGRADE YOUR BROWSER

We have detected your current browser version is not the latest one. Xilinx.com uses the latest web technologies to bring you the best online experience possible. Please upgrade to a Xilinx.com supported browser:Chrome, Firefox, Internet Explorer 11, Safari. Thank you!

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Highlighted
Observer matifrenkel
Observer
245 Views
Registered: ‎01-11-2019

ZCU102 Emulation Crashing

Jump to solution

Hi All,

I try to run the ZCU102 platform with SDx Application project from the Emulation Example. My platform is Wnidws 7 64-bit OS. I am getting the follwoing inside the QEMU console. 

 

cpu_type -- cortex-a53

- Press <Ctrl-a h> for help

Waiting for QEMU to start. ...qemu-system-aarch64: -redir tcp:1440::1534: The -redir option is deprecated. Please use '-netdev user,hostfwd=...' instead.

 

qemu-system-aarch64: -chardev socket,id=pmu-apu-rp,host=127.0.0.1,port=7945,server: info: QEMU waiting for connection on: disconnected:tcp:127.0.0.1:7945,server

 

..

QEMU started. qemu_pid=9820.

Waiting for PMU to start. ..

PMU started. pmu_pid=8048

XSIM Started. pl_pid=9620

qemu-system-aarch64: -chardev socket,id=pl-rp,host=127.0.0.1,port=8020,server: info: QEMU waiting for connection on: disconnected:tcp:127.0.0.1:8020,server

 

ftruncate: File too large

 

Unexpected error in file_ram_alloc() at /tmp/QEMUDELIVERY-mingw/build/tmp/work/x86_64-nativesdk-mingw32-petalinux-mingw32/native

sdk-qemu-xilinx/v2.11.1-xilinx-v2019.1+gitAUTOINC+5f38ea92fb-r0/git/exec.c:1726:

qemu-system-microbl

azeel: unable to map backing store for guest RAM: File too large

 

This application has requested the Runtime to terminate it in an unusual way.

Please contact the application's support team for more information.

 

qemu-system-aarch64: /pmu@0: Disconnected clk=0 ns

 

 

DONE!

0 Kudos
1 Solution

Accepted Solutions
Moderator
Moderator
132 Views
Registered: ‎09-19-2018

Re: ZCU102 Emulation Crashing

Jump to solution

Hi @matifrenkel 

Could you list the steps you did so that I can reproduce this from my end?

 

Thanks,
Vijoy Sunil Kumar
Product Applications Engineer

- Don't forget to reply, kudo and accept as solution
0 Kudos
3 Replies
Observer matifrenkel
Observer
230 Views
Registered: ‎01-11-2019

Re: ZCU102 Emulation Crashing

Jump to solution

I see this issue after I build the system Standalone instead of Linux

 

cpu_type -- cortex-a53
- Press <Ctrl-a h> for help
Waiting for QEMU to start. ...qemu-system-aarch64: -chardev socket,id=pmu-apu-rp,host=127.0.0.1,p
ort=9524,server: info: QEMU waiting for connection on: disconnected:tcp:127.0.0.1:9524,server

..
QEMU started. qemu_pid=9304.
Waiting for PMU to start. ..
PMU started. pmu_pid=2308
XSIM Started. pl_pid=7772
qemu-system-aarch64: -chardev socket,id=pl-rp,host=127.0.0.1,port=9897,server: info: QEMU waiting for connection on: disconnected:tcp:127.0.0.1:9897,server

ftruncate
: File too large
Unexpected error in file_ram_alloc() at /tmp/QEMUDELIVERY-mingw/build/tmp/work/x86_64-nativesdk-mingw32-petalinux-mingw32/native
s
d
k
-
q
e
m
u
-
x
i
l
i
n
x
/
v
2
.
1
1
.
1
-
x
i
l
i
n
x-v2019.1+gitAUTOINC+5f38ea92fb-r0/git/exec.
c
:
1
7
2
6
:


q
e
m
u
-
s
y
s
t
e
m
-
a
a
r
c
h
6
4
:

u
n
a
b
l
e

t
o

m
a
p

b
a
c
k
i
n
g

s
t
o
r
e

f
o
r

g
u
e
s
t

R
A
M
:

F
i
l
e

t
o
o

l
a
r
g
e

 

This application has requested the Runtime to terminate it in an unusual way.
Please contact the application's support team for more information.

qemu-system-microblazeel: /pmu@0: Disconnected clk=17465004375 ns


DONE!

0 Kudos
Moderator
Moderator
133 Views
Registered: ‎09-19-2018

Re: ZCU102 Emulation Crashing

Jump to solution

Hi @matifrenkel 

Could you list the steps you did so that I can reproduce this from my end?

 

Thanks,
Vijoy Sunil Kumar
Product Applications Engineer

- Don't forget to reply, kudo and accept as solution
0 Kudos
Observer matifrenkel
Observer
112 Views
Registered: ‎01-11-2019

Re: ZCU102 Emulation Crashing

Jump to solution

It appears that although I targeted to build just with ONE application project sicne there were TWO application projects inside the Project Explorare it was building both of them OR I am not sure only the one which was NOT in the example.  Anyway, I removed the application project that was not for emulation and now it is running.

Thanks

Mati

 

0 Kudos