UPGRADE YOUR BROWSER

We have detected your current browser version is not the latest one. Xilinx.com uses the latest web technologies to bring you the best online experience possible. Please upgrade to a Xilinx.com supported browser:Chrome, Firefox, Internet Explorer 11, Safari. Thank you!

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Explorer
Explorer
17,092 Views
Registered: ‎09-28-2012

Why does Modelsim not display some signals?

Hi,

 

I use Xilinx ISE to run a small VHDL file. From Xilinx ISE goes to Modelsim in behaviour simulation (use the default do {hcic_tb.fdo} command), I find that thw waveform window does not display the following two signals:

 

  SIGNAL filter_out_addr                  : std_logic; -- boolean  

  SIGNAL filter_out_done                  : std_logic; -- boolean

 

while   SIGNAL filter_out_rdenb                 : std_logic; -- boolean

shows in the waveform window. What is the reason for display or not?

 

 

Thanks

 

 

 

 

............ testbench file:

 

SIGNAL filter_out_rdenb                 : std_logic; -- boolean  

SIGNAL filter_out_addr                  : std_logic; -- boolean  

SIGNAL filter_out_done                  : std_logic; -- boolean

la: filter_out_rdenb <= ce_out;

 

  filter_out_procedure (    

   clk       => clk,    

   reset     => reset,    

   rdenb     => filter_out_rdenb,    
   addr      => filter_out_addr,    

   done      => filter_out_done);

0 Kudos
4 Replies
Explorer
Explorer
17,090 Views
Registered: ‎09-28-2012

Re: Why does Modelsim not display some signals?

It seems these two signals will display after I turn off optimization to vsim:
-novopt
My new question is that in testbench it is acceptable to test a point with signal? Why are they get optimized?  I want to ensure my future test signal is displayed without optimization turned off. Is it possible?

 

Thanks,

 
 
 
 
 
 
 
 
0 Kudos
Xilinx Employee
Xilinx Employee
17,082 Views
Registered: ‎07-16-2008

Re: Why does Modelsim not display some signals?

I recommend that you ask in Mentor forum.

-------------------------------------------------------------------------
Don't forget to reply, kudo, and accept as solution.
-------------------------------------------------------------------------
0 Kudos
Highlighted
Observer heber.green
Observer
17,071 Views
Registered: ‎03-18-2009

Re: Why does Modelsim not display some signals?

There should be a section in your modelsim.ini file that gets read everytime modelsim is launched that looks something like

 

[vsim]
; vopt flow
; Set to turn on automatic optimization of a design.
; Default is on
VoptFlow = 1

Change it so VoptFlow = 0 and you should be good to go.

 

Best of luck,

-Heber

Newbie ihart123
Newbie
13,794 Views
Registered: ‎05-28-2014

Re: Why does Modelsim not display some signals?

This worked for me to fix this issue:

VoptFlow = 0

 

Thanks.

0 Kudos