cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 
Highlighted
Participant
Participant
5,624 Views
Registered: ‎09-08-2016

Synthesis process stucks after 2 hours xx mins

Jump to solution

Hi, 

 

I am facing this  issue  from last few days, The design starts synthesizing and after completing 2 hours it gets stuck, it does not give  any critical warning or errors, no addition in log file and even after many hours the elapsed time shows 2 hours 08 mins. I killed the process and ran it thrice, but every time , after synthesizing 2 hours and few mins - no updation in log files and elapsed time stuck at the same value although other windows of vivado are active and I can access them. for further clarification, Please find the attached snapshots.

 

Thanks

synth_process1.PNG
synth_process2.PNG
0 Kudos
1 Solution

Accepted Solutions
Highlighted
Moderator
Moderator
10,428 Views
Registered: ‎07-21-2014

@ultragreen

 

As a rule of thumb disable multi threading whenever you get any crash issues. Refer below link:

http://www.xilinx.com/support/answers/52905.html

http://www.xilinx.com/support/answers/50345.html

 

 

In which phase synthesis engine was stuck? Share the synthesis log here. Also, did you try the -flatten_hierarchy to "none"  before launching the synthesis?

 

Thanks,
Anusheel
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Search for documents/answer records related to your device and tool before posting query on forums.
Search related forums and make sure your query is not repeated.

Please mark the post as an answer "Accept as solution" in case it helps to resolve your query.
Helpful answer -> Give Kudos
-----------------------------------------------------------------------------------------------

View solution in original post

7 Replies
Highlighted
Moderator
Moderator
5,613 Views
Registered: ‎11-09-2015

Hi @ultragreen,

 

Can you try with a different synthesis strategy?

 

Regards,

 

Florent


Florent
Product Application Engineer - Xilinx Technical Support EMEA
**~ Don't forget to reply, give kudos, and accept as solution.~**
0 Kudos
Highlighted
Xilinx Employee
Xilinx Employee
5,602 Views
Registered: ‎08-01-2008
are you able to synthesis other designs. check with other code . if designing failing with all the code it may be installation issue.

Update your Vivado version with Vivado 2016.2 release

You may share your project so i can run locally here
Thanks and Regards
Balkrishan
--------------------------------------------------------------------------------------------
Please mark the post as an answer "Accept as solution" in case it helped resolve your query.
Give kudos in case a post in case it guided to the solution.
0 Kudos
Highlighted
Participant
Participant
5,600 Views
Registered: ‎09-08-2016

I won't be able to share the project, but I am trying with other synthesis strategy. 

Also I am trying to run on different server. 

Also I wanted to ask, if there any problem with the design, shouldn't it be throwing some error or warining ?

 

If the changing strategy and server doesn't work then I will try installing 2016 version.

 

Please let me know if anything else I can try .

 

Thanks

0 Kudos
Highlighted
Moderator
Moderator
5,597 Views
Registered: ‎11-09-2015

Hi @ultragreen,

 

Which version of Vivado are you using?

 

Changing the strategy to the default one is usually a good thing to try first. So we will wait to see if you can complete the synthesis with this set.


Florent
Product Application Engineer - Xilinx Technical Support EMEA
**~ Don't forget to reply, give kudos, and accept as solution.~**
0 Kudos
Highlighted
Participant
Participant
5,594 Views
Registered: ‎09-08-2016
vivado 2015.4.1
0 Kudos
Highlighted
Moderator
Moderator
10,429 Views
Registered: ‎07-21-2014

@ultragreen

 

As a rule of thumb disable multi threading whenever you get any crash issues. Refer below link:

http://www.xilinx.com/support/answers/52905.html

http://www.xilinx.com/support/answers/50345.html

 

 

In which phase synthesis engine was stuck? Share the synthesis log here. Also, did you try the -flatten_hierarchy to "none"  before launching the synthesis?

 

Thanks,
Anusheel
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Search for documents/answer records related to your device and tool before posting query on forums.
Search related forums and make sure your query is not repeated.

Please mark the post as an answer "Accept as solution" in case it helps to resolve your query.
Helpful answer -> Give Kudos
-----------------------------------------------------------------------------------------------

View solution in original post

Highlighted
Participant
Participant
5,528 Views
Registered: ‎09-08-2016

I set it as rebuild. It was getting stuck on different phases every time. But the problem got resolved as I moved my design to different server. It looks like some memory issue in that machine. Thanks

0 Kudos