cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 
luch
Visitor
Visitor
300 Views
Registered: ‎03-17-2019

debug hub core

Jump to solution

WARNING: [Labtools 27-3361] The debug hub core was not detected.
Resolution:
1. Make sure the clock connected to the debug hub (dbg_hub) core is a free running clock and is active.
2. Make sure the BSCAN_SWITCH_USER_MASK device property in Vivado Hardware Manager reflects the user scan chain setting in the design and refresh the device.
To determine the user scan chain setting in the design, open the implemented design and use 'get_property C_USER_SCAN_CHAIN [get_debug_cores dbg_hub]'.
For more details on setting the scan chain property, consult the Vivado Debug and Programming User Guide (UG908).

0 Kudos
1 Solution

Accepted Solutions
florentw
Moderator
Moderator
273 Views
Registered: ‎11-09-2015

HI @luch 

What device are you using?

This is commonly see when users are using Zynq/Zynq MPSoC devices and using the clock from the Zynq IP. You need to run the fsbl (run an application like hello world in the PS will run the fsbl first) so the PS (thus the clock from the PS) get  configured.

This is something I have mentioned in the following blog article:

https://forums.xilinx.com/t5/Design-and-Debug-Techniques-Blog/Video-Series-31-Debugging-a-Video-System-using-an-ILA/ba-p/1004299 


Florent
Product Application Engineer - Xilinx Technical Support EMEA
**~ Don't forget to reply, give kudos, and accept as solution.~**

View solution in original post

0 Kudos
1 Reply
florentw
Moderator
Moderator
274 Views
Registered: ‎11-09-2015

HI @luch 

What device are you using?

This is commonly see when users are using Zynq/Zynq MPSoC devices and using the clock from the Zynq IP. You need to run the fsbl (run an application like hello world in the PS will run the fsbl first) so the PS (thus the clock from the PS) get  configured.

This is something I have mentioned in the following blog article:

https://forums.xilinx.com/t5/Design-and-Debug-Techniques-Blog/Video-Series-31-Debugging-a-Video-System-using-an-ILA/ba-p/1004299 


Florent
Product Application Engineer - Xilinx Technical Support EMEA
**~ Don't forget to reply, give kudos, and accept as solution.~**

View solution in original post

0 Kudos