UPGRADE YOUR BROWSER

We have detected your current browser version is not the latest one. Xilinx.com uses the latest web technologies to bring you the best online experience possible. Please upgrade to a Xilinx.com supported browser:Chrome, Firefox, Internet Explorer 11, Safari. Thank you!

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Newbie nvarma1976
Newbie
2,529 Views
Registered: ‎02-05-2012

XPS Generate bitstream fails in MAP phase for Ethernet Loopback option.

Hi,

       I used XPS 14.5 to build  microblaze+ethernet(with loopback enabled) for Spartan6 LX9 microboard Rev B. I hit error in Map phase.

 

Here is the error

 

Place:1108 - A clock IOB / BUFGMUX clock component pair have been found that are not placed at an optimal clock IOB / BUFGMUX site pair. The clock IOB component <Ethernet_MAC_TX_CLK> is placed at site <H17>. The corresponding BUFG component <Ethernet_MAC/Ethernet_MAC/LOOPBACK_GEN.CLOCK_MUX> is placed at site <BUFGMUX_X2Y4>. There is only a select set of IOBs that can use the fast path to the Clocker buffer, and they are not being used. You may want to analyze why this problem exists and correct it. If this sub optimal condition is acceptable for this design, you may use the CLOCK_DEDICATED_ROUTE constraint in the .ucf file to demote this message to a WARNING and allow your design to continue. However, the use of this override is highly discouraged as it may lead to very poor timing ...
NOTE: This message is very long (~1 K) and has been shortened to a maximum of 1000 characters for viewing in this context.
          

Is this a known issue?

0 Kudos
2 Replies
Community Manager
Community Manager
2,513 Views
Registered: ‎06-14-2012

Re: XPS Generate bitstream fails in MAP phase for Ethernet Loopback option.

Is the tax clock being locked to a clock capable iob? Please check that in system.ucf.

If that's already taken care, you could try and lock the dedicated bufg. May be tools are not picking the dedicated buffer
0 Kudos
Community Manager
Community Manager
2,499 Views
Registered: ‎06-14-2012

Re: XPS Generate bitstream fails in MAP phase for Ethernet Loopback option.

This is a old AR for Spartan-3a. This will help you to understand the error message better

0 Kudos