UPGRADE YOUR BROWSER

We have detected your current browser version is not the latest one. Xilinx.com uses the latest web technologies to bring you the best online experience possible. Please upgrade to a Xilinx.com supported browser:Chrome, Firefox, Internet Explorer 11, Safari. Thank you!

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Observer arfayes
Observer
334 Views
Registered: ‎10-15-2019

Zcu106 cannot boot with bsp prebuilt image

Jump to solution

i use the pre-built files from the BSP of the zcu 106 : BOOT.bin and image.ub on BOOT partition of the sdcard.

the boot stuck and i have error loop.

all the traces are in the attached file.

i also generated an image but i cannot boot.

i tried 2019.1 and 2019.2 versions.

 i have ZCU106 REV 1.0

 

Tags (2)
0 Kudos
1 Solution

Accepted Solutions
Observer arfayes
Observer
126 Views
Registered: ‎10-15-2019

Re: Zcu106 cannot boot with bsp prebuilt image

Jump to solution

the problem is due to system entropy i resolved my problem by adding the haveged to system startup.
add this line to petalinuxbsp.conf :
IMAGE_INSTALL_append = " haveged"

see https://www.xilinx.com/support/answers/72377.html

View solution in original post

0 Kudos
2 Replies
Xilinx Employee
Xilinx Employee
212 Views
Registered: ‎07-11-2019

Re: Zcu106 cannot boot with bsp prebuilt image

Jump to solution

Hello @arfayes 

This may be an issue with the SODIMM of the ZCU106 board you possess. I have attached an AR that I believe may help. 

AR#71961: https://www.xilinx.com/support/answers/71961.html

I hope this helps! 

-------------------------------------------------------------------------------------------------
Don’t forget to reply, kudo, and accept as solution.
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Observer arfayes
Observer
127 Views
Registered: ‎10-15-2019

Re: Zcu106 cannot boot with bsp prebuilt image

Jump to solution

the problem is due to system entropy i resolved my problem by adding the haveged to system startup.
add this line to petalinuxbsp.conf :
IMAGE_INSTALL_append = " haveged"

see https://www.xilinx.com/support/answers/72377.html

View solution in original post

0 Kudos